Weet u. Ik ben gek op eten en eten klaar maken! Tel dat nog even bij mijn kennis over de stad en u begrijpt zelf ook wel dat u eigenlijk de Food Tour niet mag missen! Laat mij u nou eens kennis maken met verschillende gerechten en snacks die men in Nederland en Rotterdam eet. Geen zorgen, uierbord slaan we over.
Niet alleen proeft u van deze smakelijkheden maar leert u ook de verhalen achter het hoe en wanneer van het ontstaan van de gerechten.
Weet u wat helemaal Gers is? In sommige gevallen gaan de Nederlandse geschiedenis van een gerecht eeuwen terug. Bij andere gerechten, zoals die bij de bitterbal, spelen invloed van buiten Nederland een belangrijke rol.
Door immigratie, handel en andere contacten zijn er gerechten ontstaan die met elkaar vermengd zijn en zo typisch Nederlands zijn geworden. Het proeven voert u langs enkele Rotterdamse culinaire locaties.
Na de Food Tour bent u niet alleen op de hoogte van de verschillende gerechten en achtergronden maar heeft u ook geproefd aan de ambiance van de stad Rotterdam en zijn inwoners!
Onze stadstour begint bij Rotterdam Centraal Station. De architectuur is fantastisch en in combinatie met de skyline heeft het Rotterdam op de kaart gezet van wereldsteden om te bezoeken. Nationaal maar ook internationaal staat ook op culinair gebied de stad op de kaart.
Onze tour eindigt met Gin tonic!